11 de maig 2015

Manga i anime per a tothom a Can FabraEl manga i l'anime, termes referents als còmics i dibuixos animats procedents del Japó, estan molt presents en la societat actual. Tot i que els anys 80 i 90 va ser la seva millor època, aquest fenomen mai ha deixat de captivar a gent de totes les edats.

A mitjans dels anys setanta els animes van arribar a les televisions espanyoles però en poques ocasions es sabia que provenien del Japó. Mazinger Z, Heidi, l'Abella Maya, Candy Candy... van ser els animes pioners que van conviure amb les sèries estatals.
A finals dels anys 80 i durant gran part dels 90 es va produir un “boom”. Bola de Drac, Ranma ½, Oliver i Benji, Dr. Slump i d'altres, van deixar meravellats a petits i grans obrint-los les portes a històries totalment diferents a les del moment.
Per altra banda, la generació més actual és la que gaudeix de Naruto, Pokemon, One Piece i d'altres noves propostes que estan arribant avui dia.

Es normal que a Catalunya tinguem una estima més especial cap a l'anime ja que TV3 sempre ha mostrat interés per emetre'l. Va començar a finals dels 80 amb Dr. Slump, als 90 amb Bola de Drac i des de llavors ha seguit amb Ranma ½, Musculman, El Detectiu Conan i Shin Chan entre altres.

Us ha entrat nostalgia? No us amoïneu! La biblioteca Ignasi Iglésias, del recinte Can Fabra de Sant Andreu del Palomar, ofereix fins al 31 de maig Punys Fora, Kame Hame, Goma Gomaaaa! El fenomen manga que ens ha apropat al Japó. Es tracta d'una petita exposició on podreu veure figures de les vostres sèries preferides a més d'una petita col·lecció de mangues, fotogrames i litografies originals, reproduccions digitals i esborranys de dibuixos realitzats als estudis japonesos.
Així mateix, per al 16 i 17 de maig estan programades moltes activitats relacionades amb el món del manga i l'anime.

No deixeu escapar aquesta breu passejada per la història del manga i l'anime on tothom està convidat a passar una agradable estona.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright © 2016 I què més?