16 de maig 2015

La Nit dels Museus - No us la perdeu!Després d'haver estat uns dies sense gaire activitat, la secció de fotografia de l' I què mes? torna amb molta força! Per començar, avui us portem un post amb informació d'una de les millors nits de l'any: La Nit dels Museus. Us interessa?

Per si no sabeu ben bé de què va, aquesta nit del 16 de maig molts museus del món obren les seves portes, de manera gratuïta i a la nit, en motiu del Dia Internacional dels Museus (18 de maig). Aquesta bonica iniciativa es duu a terme des de l'any 1977, i està organitzada per l'ICOM (en català, "Comitè Internacional dels Museus"), amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania de la importància que tenen els museus en la societat. Cada any aquest event es basa en una temàtica diferent, i aquest any 2015 el tema és "Museus per a una societat sostenible", amb l'objectiu de conscienciar la societat sobre la importància de l'educació social que exerceixen els museus pel que fa a indagar en les repercussions de l'home en el nostre planeta, com també de les necessitats de canviar el model econòmic i social. Aquest event s'està expandint cada vegada més, incloent la participació de més països any rere any i, per tant, de més museus.

Doncs bé, si aquesta nit no teniu res planejat, ja sabeu què fer. De les 19h del vespre a 1h del matí, més de 70 museus i equipaments culturals de la província de Barcelona obriran les seves portes gratuïtament pel nostre gaudi. A més a més, també estan programades diverses activitats, com tallers, conferències, presentacions, etcètera. No obstant això, no us preocupeu, que si aquesta nit no hi podeu assisitir, la majoria de museus també obriran de franc demà diumenge, de 9h del matí a 19h del vespre!

I si voleu acabar de fer d'aquesta nit una nit rodona, també podeu gaudir del festival "EatStreet", que se suma a La Nit dels Museus. Per preus assequibles, podreu gaudir de productes de proximitat des d'una cuina de diferents cultures; al voltant de la Plaça de les Glòries, hi trobareu cuina pròpia d'Euràsia i, a la zona del fòrum, de les Amèriques. Com si no hi haguéssin ja prous raons per sortir de casa aquesta nit!

Donat que aquesta és la secció de fotografia, us deixem aquí algunes de les exposicions fotogràfiques que podreu veure aquesta nit de franc, totes molt recomenables!:

1. "Flashback", de Leopoldo Pomés, a La Pedrera (fa uns mesos ja us vam parlar d'aquesta exposició, recordeu? Refresqueu la memòria aquí: http://www.iquemes.cat/2015/04/exposicio-leopoldo-pomes-flashback-la.html).

2. Visita guiada per l' àlbum de fotografies innèdites de l'actriu Jessica Lange, a l'Arts Santa Mònica, a les 20h i a les 23h.

3. Instal·lació fotogràfica de Francesco Zizola al Museu Marítim, homenatge a les víctimes del naufragi de Lampedusa el 2013 (a les 20:30 també hi haurà música).

Esperem que gaudiu d'aquesta màgica i fantàstica nit, que no té cap desperdici. De ben segur que nosaltres ho farem, i en breus us en portarem una crònica amb la nostra experiència i opinió. Si voleu dir la vostra, ens podeu escriure per totes les nostres xarxes socials, que us deixarem per aquí sota; ens encantaria que compartissiu amb nosaltres la vostra nit, ja que depenent d'on es vagi, aquesta nit pot ser viscuda de maneres molt diferents; això sí, totes molt gratificants!

Podeu compartir la vostra opinió amb nosaltres mitjançant:

Twitter: IQueMesFM

Facebook: I què més?

O pels comentaris del propi blog!

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright © 2016 I què més?