25 d’abril 2015

Per pensar: Què ens aporta anar a una exposició?


Fotografia de Jordi Socías

Bon dia a tots i a totes, i benvinguts un dia més a la nostra secció de fotografia! El passat dimecres us vaig proposar 3 exposicions que us podien interessar, i que podeu visitar, per exemple, aquest cap de setmana... jo crec que és un bon pla!

Bé, avui dissabte us podria parlar de moltes altres exposicions, però com que no vull saturar-vos (prou feina teniu ja!) he decidit escriure un post una mica diferent als habituals. Sempre us parlo d'exposicions fotogràfiques però, realment, mai us he explicat per què m'agraden tant i per què crec que són molt enriquidores, i he pensat que avui seria un bon dia per parlar-ne. Així que, si us interessa, seguiu llegint!

Quan es visita una exposició de fotografia, hi ha dues opcions: 1: coneixes, encara que sigui una mica, l'obra de la persona o persones que exposen o 2: no tens ni remota idea d'on estàs anant i què estàs a punt de veure. En el primer cas, si has decidit anar a l'exposició en qüestió és perquè t'agrada i t'interessa aquesta i, en el segon cas, hi juga més el factor sorpresa: potser t'encanta o potser penses: "què estic fent jo aquí". En ambdós casos, però, crec que l'experiència es pot viure amb molta màgia i emoció, i a mi això m'encanta.

Anar a veure fotografies t'aporta coneixements que perviuran molt més en la teva memòria que qualsevol altra cosa que llegeixis en un llibre. Recordaràs el dia en què vas anar a l'exposició, amb qui, si us va agradar o no, els comentaris que vau fer... i, lògicament, algunes de les fotos que vau veure. Recordaràs tot això perquè visitar una exposició de fotos és més que una activitat qualsevol, és una experiència que només pot fer que aportar-te coneixements nous i enriquir-te culturalment. Fins i tot encara que no t'agradi el que vegis.

Molts podrien pensar que viure aquesta experiència pot resultar, en ocasions, bastant car. Bé és cert que hi ha algunes exposicions que valen bastants diners, però actualment, com a mínim a Catalunya, n'hi ha moltes de ben barates o, fins i tot, gratis (la majoria, de fet). A més a més, en les que no són gratuïtes normalment ofereixen molts descomptes: per a joves estudiants, jubilats, persones a l'atur... El que vull dir amb això és que se'ns estan donant totes les facilitats possibles per anar a veure art, i molts de nosaltres en fem cas omís; a què estem esperant?

Bé, no pretenc allargar-me gaire, només volia exposar una mica els meus arguments respecte aquest tema. Des del blog de l' "I què més?" intentem oferir-vos diverses opcions culturals perquè en trieu la que més us agradi, i així ho seguirem fent, perquè la cultura és el bé més preciat que tenim i, si no el cuidem, corre el risc de desaparèixer.

Recordeu que si algun dia visiteu alguna de les exposicions que us recomano, ens ho podeu fer saber a través de les nostres xarxes socials, que us recordo a continuació (també ho podeu fer comentant les nostres publicacions):

FACEBOOKhttps://www.facebook.com/iqmes

TWITTER: IQueMesFM

Res més a dir per avui. Ens llegim dimecres amb una altra entrada que també serà diferent a les que heu vist fins ara... Bon cap de setmana a tothom de part de tots els col·laboradors del blog!


Carlota Darnell El portal web I què més? (www.iquemes.cat) no es fa responsable dels continguts dels articles d'opinió que publiquem. 

Si vols donar la teva opinió sobre algun tema relacionat amb la cultura, fes-nos arribar l'article a info@iquemes.cat. Gràcies!

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright © 2016 I què més?