22 d’abril 2015

L'adaptació teatral de La Plaça del Diamant sota la direcció de Joan Ollé
Sempre és un plaer comprovar com els clàssics de la literatura no passen de moda sinó que, a més a més, se'n fan noves versions per tal de seguir captivant a la societat actual.
Un exemple d'allò més clar és l'adaptació teatral de La Plaça del Diamant a mans de Joan Ollé. La novel·la, escrita per Mercè Rodoreda l'any 1962, és una de les obres més representatives de la literatura catalana del segle XX. Una història molt propera a la gent de Barcelona i sobretot al barri de Gràcia, on succeeixen els fets. La nostra estimada Colometa, la protagonista, explica la seva vida durant l'època de la postguerra. No ho tindrà gens fàcil ja que viurà un temps de penúria i misèria acompanyat d'una gran solitud a la qual haurà de fer front. A la Colometa li caldrà buscar la força dins seu per tirar endavant i acceptar totes aquestes situacions tan desafortunades .
Per tant, qui millor que la gran Lolita Flores, filla del conegut gitano gracienc “El Pescaílla”, per representar aquesta força i el vincle amb el barri de Gràcia. Ara que celebra els seus 40 anys sobre els escenaris, la Lolita és l'encarregada de donar vida a la Colometa. Amb el monòleg interior com a mitjà de comunicació, la Lolita exposa l'obra sencera d'aquesta manera tan especial i innovadora.


No us perdeu l'oportunitat de gaudir de la gran actuació de la Lolita al Teatre Goya (carrer Joaquim Costa, 68). Podeu obtenir més informació a www.teatregoya.cat

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright © 2016 I què més?