02 d’abril 2015

Exposició Leopoldo Pomés. Flashback a La PedreraEnguany s'acosta el cap de setmana i, amb aquest, les ganes (i el temps) per a fer un munt d'activitats. Des d'aquí us volem informar de les exposicions fotogràfiques més interessants del moment i, avui, parlarem d'una ben completa i que té molt bona pinta.

Concretament, ens referim a l'exposició que s'està duent a terme a La Pedrera, la qual rep el nom "Flasback", de Leopoldo Pomés. Es tracta d'una exposició que consta de més d'un centenar de fotografies, les quals recorren tot el seu univers artístic, des que va començar (allà cap els anys 50) fins l'actualitat. Comencem veient unes fotografies que va exposar l'any 1955 a les Galeries Laietanes (va ser la seva primera exposició), que van causar una gran polèmica perquè estaven tractades a partir d'una tècnica molt diferent a la que utilitzaven les agrupacions fotogràfiques del moment. No obstant això, va ser ben rebut pel grup de pintors Dau al Set, avantguardista, format per personalitats tan importants com Antoni Tàpies, Joan Brossa o Modest Cuixart. A continuació, veiem una sèrie d'obres que retraten la Barcelona del 1957 a partir de dos punts de vista: "una mirada humanista que es fixa en la vida senzilla, l'esperança i l'alegria de la gent i el compromís crític que duu a remarcar les desigualtats socials, la pobresa i la solitud", com bé apunta la pàgina oficial de La Pedrera. També trobem una fotografies dels anys 60 que mostren toros i edificis modernistes (fotos que va realitzar per encàrrec, en concret per il·lustrar uns llibres, com en el cas del retrat de Barcelona que va fer l'any 1957). Cap allà els anys 70, va realitzar moltes fotografies lligades a la branca publicitària, explorant així el treball d'estudi. Aquestes fotos també són presents a l'exposició i, en el meu cas, són les que m'agraden més; veiem un gran treball del blanc i negre, amb (majoritàriament) dones amb el cap ben alt, esquenes rectes i cames doblegades amb força, còmodes i desafiants davant el fotògraf, orgulloses. 

Leopoldo Pomés va ser un fotògraf, publicista, cineasta, dibuixant, poeta, empresari i gastrònom i tot això es nota en la tècnica i el magnetisme que desprenen les seves fotografies. En elles es pot veure perfectament que no només és un fotògraf, sinó que va més enllà. És per això que us recomanem al 100% aquesta exposició i que us animem a que ens doneu la vostre opinió en cas que hi aneu, ens encantaria!

Aquí us deixem informació important per si us animeu. De ben segur que us ho passareu genial!

Lloc de l'exposició: La Pedrera, Barcelona (Sala d'exposicions)

Adreça: Passeig de Gràcia, núm 92, Barcelona

Telèfon: 902 202 138

Lloc web de l'espaihttp://bit.ly/1EJmkUZ 

Horaris: Fins el 12 de juliol, de dilluns a diumenges de 9:30 a 20:30 (últim accés a les 20:00)

Preu3 € (2€ en cas de nens de 7 a 12 anys, estudiants, majors de 65 anys i persones amb discapacitat. Entrada gratuïta a menors de 7 anys i membres d'associacions professionals de crítics d'art i museòlegs)

* A més a més, La Pedrera organitza activitats paral·leles a l'exposició. Es tracta d'un diàl·leg entre el fotògraf en qüestió i el cineasta David Trueba el dia 9 d'abril i d'una taula rodona amb diverses personalitats catalanes de l'actualitat cultural, el dia 22 d'abril (ambdues activitats a les 19h). Més informació aquí: http://bit.ly/1BQbAx2

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright © 2016 I què més?